I žena je čovek: Dan bez brusthaltera!

Subota je u Italiji proglašena danom bez brusthltera.

Koliko žena se odazvalo pozivu studentkinja Nikolete Nobile i Djulije Trivero da tog dana svoj brusthalter ostave kod kuće nije poznato, ali sudeći po slikama, koje su preplavili društvene mreže, cilj akcije je postignut.

Akciju je posredno provocirala Nemica Karola Rakete pojavivši se pred sudom u mestu Agridjento u majici bez brusthaltera. Taj sud je trebalo da utvrdi stepen njene samovolje pri ulasku u Luku Lampeduza s brodom punim spasenih migranata.

Umesto tog delikatnog pitanja, sa mnogo isto tako delikatnih potpitanja, italijanski konzervativni list Libero osuo je paljbu po kapetanici Rakete zbog brusthaltera.

List je ocenio da se radi o „besramlju bez granica“ i zatražio „malo više pristojnosti na jednom javnom mestu“.

Time je diskusija, kako je u politici postalo uobičajeno primetile su inicijatorke akcije, skliznula sa ključne teme na bradavice Karole Rakete, pa su žene pozvane da pokažu da na ženskom telu nema ničeg čega bi se trebalo stideti, ali i da protestuju protiv banalizacije glavnih društvenih problema.

Izveštavajući iz Italije, Frankfurter algemajne cajtung podseća da se i u Nemačkoj još sramotnim smatra ako žena podoji dete u restoranu ili na klupi u parku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com