Mihajlović o slučaju Petnica: Da se saopšti ime zlostavljača

­Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović pozvala je da se saopšti ime čoveka za koga se tvrdi da je od 2003.do 2014.godine zlostavljao i seksualno uznemiravao devojčice u Istraživačkoj stanici „Petnica“.

„Zarad kredibiliteta institucije koja je tu da neguje talente i iznedri mlade naučnike i naučnice, a pre svega zarad dece koja tu dolaze, očekujem da se javnosti saopšti ime čoveka, koji je godinama zlostavljao i seksualno uznemiravao maloletne devojčice kojih je bilo bar 20, saopštila je Zorana Mihajlović a objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona je ocenila da je sramno i neprihvatljivo što je tadašnji direktor „Petnice“ Vigor Majić opravdavao saznanje da jedan saradnik seksualno uznemirava maloletne devojke time da  je on „težak, suicidalan čovek“ sklon grubom ophodjenju.

„Gospodine Majiću, ne mislite li da su, od toga kako kažete ‘ja nisam hteo da ga nosim na savesti’, mnogo važniji životi te dece, koja su vam dala svoje poverenje i koja su, u želji da napreduju, obrazuju se i ostvare svoje potencijale, zloupotrebljena od jednog autoriteta? Šta one i njihovi roditelji imaju od Vašeg izvinjenja danas, saopštila je Zorana Mihajlović.

Svedočenje pet žrtava iz „Petnice“ objavio je beogradski nedeljnik „Vreme“, kao i mišljenje advokata o zastarelosti.

Osoba koju su sve žrtve navele kao zlostavljača više ne radi u „Petnici“ – sa njim je 2017.godine raskinut radni odnos, ali je angažovan bar do 2019, tvrdi list.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com