Svet je jadan, pardon, jedan: G7 i upotreba žene!

Nisu pristalice brazilskog predsednika Bolsonara jedine koje cene da je francuski predsednik Emanuel Makron požare u brazilskom delu Amazonije pokušao i uspeo da iskoristi za svoje političke ciljeve i interese francuske poljoprivrede, ali je njihova osveta ispala banalna. A podrška koju su odmah dobili od svog predsednika, nedostojna šefa jedne tako velike države.

Jedan je pristalica Bolsonara na društvenim mrežama napravio kolaž slika francuskog i brazilskog predsednika i njihovih supruga. I ispod tog kolaža napisao: “Sad razumete zašto Makron progoni Bolsonara? Zbog ljubomore“.

Banalni komentar je dobio globalnu političku težinu kad je sa zvaničnog naloga brazilskog predsednika promptno stigla poruka: „Ne ponižavaj tog tipa, ha, ha, ha“.

I francuski predsednik se osetio prozvanim da se oglasi: „Bez imalo uvažavanja…tužno“, zaključio je Emanuel Makron.

Jelisejska palata je saopštila da je s  Belom kućom dogovorila da se prva dama Amerike Melanija Tramp malo iskoristi kako bi se manjim nego što jesu prikazale američko-francuske tenzije oko medjusobnih pretnji carinama i neslaganja oko klimatskih promena. Pa su upriličene američke kamere da Melaniju Tramp snime kako uživa u čašici odabranog francuskog vina, dok njen suprug preti da će mu carinama zaprečiti put u Ameriku.

Gospodju Tramp su, zatim, francuski 8-godišnjaci i 10-godišnjaci, podmladak nevladine organizacije za zaštitu okeana, podučili kako da štedi vodu dok se tušira i pozvali je da bude portparol planete, dok je njen muž demonstrativno napustio završnu sesiju 7 velikih o ekologiji i dalje uveren da su sve to izmislili Kinezi da naštete Americi.

Sve je ovo za Amerikance ispalo luk i voda. Ali su zato odmah pozvali stručnjake za govor tela da im rastumače poziciju prve dame Amerike koja, dok je muž drži za ruku, onako sasvim evropski razmenjuje poljupce s kanadskim premijerom Džastinom Tridoom i pri tom ga gleda izvesnim pogledom. Nije zaboravljeno da se spomene da Tridoa smatraju skoro seks simbolom, ali je taj deo slike odmah pripisan evropskoj (slovenskoj?) sklonosti za isforsiranom intimnošću. Ništa više.

Ali su američki mediji preneli analizu slike ovog pozdravljanja koji je za InStyle napravila Peti Vud, stručnjak za govor tela.

Nju je više zabavio odnos tela prve dame Amerike i njenog muža, nego odmah obezvredjeno očijukanje s kanadskim premijerom.

Vud skreće pažnju da se prvi američki par ne drži za ruke, nego on nju vodi za vrhove prstiju, iz kojih umesto prihvatanja struji napetost. A njeno telo nije u ravni s njegovim nego malo nazad i od njega okrenuto…

Nije lako biti prva dama…ni slučajno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com