Zeehofera cekaju u Beču: Ko predje nemačku ganicu, u Nemačkoj je

U Beču je objavljeno da će u četvrtak u glavni grad Austrije stići nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zeehofer, dakle, kako je i najavio, najbrže što je mogao.

Sem Socijaldemokratske partije Nemačke, čija konačna odluka još nije poznata, Zeehoferove tranzitne centre za migrante na nemačko-austrijskoj granici, nemogućim misijom smatraju i Austrijanci.

Ministarka inostranih poslova te zemlje Karin Knajsl, pozivajući se na svoje pravno obrazovanje, izjavila je danas da joj nije pravno jasno, kako neko može biti smešten u centar na teritoriji Nemačke, a da mu se ne prizna da je I zemlju ušao.

„Ko udje na nemačku državnu teritoriju, tamo je“, zaključila je Knajsl, a prenose austrijski mediji.

Rezerve prema pravnoj osnovanosti i sprovodljivosti Zeehoferovih ideja, ima i nemačka policija, koja bi te ideje trebalo da sprovodi.

„Unutar granica Evropske unije ulazak je obavljen kad se prekoračila granična linija, tu ne može biti uspostavljena nikakva tranzitna zona“, rekao je zamenik predsednika Nemačkog policijskog sindikata Jerg Radek za „Mitteldeutsche Zeitung“.

Tranzitne zone postoje samo na aerodromima i Radeku je teško da zamisli da bi Evropska unija dozvolila da se procedura sa aerodroma proširi na granične drumske prelaze.

Sem toga, rekao je Radek, zatvaranje nemačko-austrijske granice za ilegalnu migraciju, dovelo bi do ogromnog pritiska na nemačke granice prema Belgiji i Holandiji, koje bi postale kao ambari.

Režim, koji je za nemačko-austrijsku granicu kod kancelarke izdejstvovao Zeehofer, nije opravdan ni sa stanovišta brojki. Preko te granice je u Nemačku stiglo 16.312 ilegalnih migranata, a preko ostalih 33.823, rekao je Radek za „Mittekdeutsche Zeitung“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com