Dačić: Da li će Turski tok doći u Srbiju, zavisi od Bugarske

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je posle boravka u Moskvi da je za Srbiju veoma važno pitanje drugog pravca snabdevanja gasom, pored onog koji vodi preko Ukrajine.

Dačić je o mogućnosti da drugi krak gasovoda Turski tok, preko Bugarske stigne u Srbiju, razgovarao sa šefom Gasproma Aleksejem Milerom.

Što se Rusije i Srbije tiče za to nema nikakvih prepreka, mi smo apsolutno za zajedničku izgradnju tih postrojenja kroz Srbiju, navode se reči Dačića na sajtu Vlade Srbije.

Ali treba rešiti sve odnose sa Bugarskom, kako ne bi ponovo došlo do problema u izgradnji gasovoda. Jer prošli put je pripao pokušaj da se napravi Južni tok zbog opstrukcije Bugarske i EU, odnosno Evropske komisije.

Aleksej Miler je, navodi se na sajtu Vlade Srbije, obavestio Dačića o toku radova na Turskom toku i razgovorima koje Gasprom ima s Bugarskom, ali na sajtu Vlade nije precizirano koji su dosadašnji rezultati tih razgovora.

One thought on “Dačić: Da li će Turski tok doći u Srbiju, zavisi od Bugarske

  • 4. okt. 2018 at 22:11
    Permalink

    Malo je neobično, kako novine javljaju, da je preko noći počela gradnja gasovoda „Južnog toka“ izvan Bugarske. Potrebe za EPP mislim da ne postoje. Sačekaće se, a ubeđenje je da će biti od toga nešto. Sa srećom i razumom.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com