Elektromobili izazivaju tektonske promene u infrastrukturi

Tehnološke promene u svetu odvijaju se tolikom brzinom, da je ne samo tesko s njima ukorak ukorak ici nego je tesko i dovoljno brzo se informisati o njima: električni automobili, automobili s autopilotom, robotizacije kompletne proizvodnje više se, i pored jos brojnih nedoumica, ne daju zaustaviti.

Sto se elektromobila tiče, tu Norveškoj niko, na dogledan rok, ne može ni prići.

Ogromne promene u automobilskoj industriji, u kojima više niko ne bi hteo da zakasni, izazivaju ogromne promene u pratećim industrijama – nemačke čeličane ThyssenKrupp već su objavile temeljna prilagodjavanja svoje proizvodnje elektromobilima koji dolaze. Poželjno je da materijali od kojih se izradjuju budu što lakši.

Sledeće promene već se odvijaju i u infrastrukturi za snabdevanje automobila gorivom. Mreža punktova za punjenje baterija elektromobila širi se u svakoj zemlji koja ne želi da zaostane u tehnološkom napretku i opsluživanju onih koji ga prate.

Nemci se, na primer, voze na 90.000 do 100.000 elektromobila koji se potrebnom strujom mogu snabdeti na 11.000 prodajnih punktova sirom Nemacke.

Po broju prodajnih punktova koji opslužuju elektromobile medju nemačkim pokrajinama prednjači Bavarska (2503), a medju gradovima Hamburg (774), saopštilo je danas Nemačko udružebje za energetiku i vodoprivredu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com