36 hrvatskih policajaca prešlo mađarsku granicu, Mađari ih razoružali

Glasnogovornik mađarske Vlade Zoltan Kovač došao je nešto pre 21 časa do graničnog prelaza na kojem oko hiljadu izbeglica čeka ulazak u Mađarsku i prevoz do Austrije.

policija

„Došlo je do ogromnog incidenta, nenajavljeni voz je došao na mađarsku teritoriju. Na njemu je bilo 1.000 migranata i 36 policajaca. To je kršenje međunarodnog prava i mađarske granice, pokrenuli smo postupak“, dodaje Kovač, referirajući se na događaj koji se desio ranije danas. Rekao je i kako su hrvatski policajci razoružani.

Pojedini strani mediji objavili su da su hrvatski policajci uhapšeni, ali hrvatski MUP je to demantovao, prenosi Index.hr.

„S obzirom da pojedini mediji objavljuju informacije o navodnim hapšenjima hrvatskih policajaca u Republici Mađarskoj, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske obaveštava javnost da se radi o neistinitoj informaciji.“, kažu iz MUP-a.

„Hrvatska je u potpunosti podbacila, imali su dovoljno vremena za organizaciju, ali vidite i sami da je sistem doživeo kolaps za svega jedan dan“, rekao je Kovač.

„Izbeglice će biti prevedene u Mađarsku, gde će ih popisati. Mađarska nastavlja s gradnjom ograde prema Republici Hrvatskoj“, dodao je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com