Bogati Arapi skinuli krst sa grba Real Madrida

Fudbalski klub Real Madrid uklonio je krst sa klupskog grba na predstavljanju trogodišnjeg ugovora sa Nacionalnom bankom Abu Dabija, prenosi španski internet portal Marka.

Iako nema službenog objašnjenja, jasno je da je mali krst nestao sa vrha kraljevske krune kako ne bi povredio verska osećanja muslimana u Ujedinjenim Arapskim emiratima, piše Marka.

Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora predsednik Real Madrida Florentino Peres pozirao je sa kreditnom karticom na kojoj je lako uočiti da je grb kluba promenjen. Peres je sponzorstvo predstavio kao strateško savezništvo sa jednom od najprestižnijih institucija na svetu.

Vrednost ugovora nije saopštena, a još ranije Real Madrid je potpisao ugovor sa vlastima Abu Dabija prema kome će njegov stadion u narednih 20 godina nositi ime Abu Dabi Bernabeu, a klub će za uzvrat dobiti 500 miliona evra.

Na grbu Real Madrida krst se nalazio od 1920. godine kada je španski kralj Alfons XII prihvatio ponudu da bude sponzor kluba. Krst, zajedno sa krunom, skinut je 1931. godine kada je raspuštena monarhija, da bi ponovo bio vraćen 1941. godine.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com