Britanija: Štedljivi sekretar potrošio 8,5 miliona funti na bizarnu reklamu

Britanski sekretar Odeljenja za rad i penzije Ijan Dankan Smit potrošio je više od 8,5 miliona funti na reklamnu kampanju čiji je glavni lik veliko ljubičasto čudovište u trenutku kada njegova služba reže socijalna davanja najugroženijim britanskim građanima, prenosi RT.

Workie

Sinoć je na televiziji prvi put prikazana nova skupa reklama u kojoj glavnu ulogu glumi „Workie“ – tufnasto čudovište koje izgleda kao da je izašlo iz Diznijevog crtaća.

Ljubičasto stvorenje ima za cilj da podigne svest o novoj penzionoj politici britanske Vlade.

Reklama je izazvala podsmeh brojnih kritičara u Britaniji, koji su reklamu okarakterisali kao „detinjastu“, ali i oštro napali Odeljenje za rad i penizije osuđujući odluku da se na reklamnu kampanju potroši toliki novac u trenutku kada se režu socijalna davanja osobama sa invaliditetom.

„Potrošiti 8,5 miliona funti na najskuplje čudovište u britanskoj istoriji nije najefikasniji način da se podigne svest o novoj penzionoj politici“, rekao je Nik Tomas-Simonds, visoki zvaničnik opozicione Laburističke partije i ministar zadužen za penzije u vladi iz senke.

Ijan Dankan Smit našao se na udaru javnosti zbog brojnih smrtnih slučajeva i samoubistava navodno povezanih sa rezanjem socijalnih davanja. Komisija Ujedinjenih nacija posetiće Veliku Britaniju u narednih mesec dana kako bi istražila „teška i sistematska kršenja“ prava osoba sa invaliditetom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com