Bura u Nemačkoj: Američki ambasador pred izbacivanjem?

Na noge su kao opareni skočili svi nemački  mediji i političari s leva i desna, nemačka vlada je zatražila objašnjenje od američke vlade, a Sara Wagenknecht (Levica) zatražila je da se Nemačka ponaša kao suverena zemlja i američkom ambasadoru Ričardu Grenelu otkaze gostoprimstvo, bar privremeno. Jer, pomogao joj je bivši šef nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc, Grenel se “ne ponaša kao diplomata nego kao ekstremno desni kolonijalni oficir“!!!

Grenel, koji je u Nemačkoj tek mesec dana, odmah po prispeću u Berlin je pozvao nemačke firme da napuste Iran, a sada je dao intervju konzervativnom američkom sajtu „Breitbart“ i rekao kako će poraditi da na vlast u Evropi dodju neki drugi konzervativci ili precizno: “Ja mislim da je izbor Donalda Trampa ohrabrio ljude da kažu da jednostavno ne mogu da dozvole da politička klasa (u Evropi) pre izbora odlučuje ko će ih dobiti i ko će se kandidovati“.

„Ja bih bezuslovno zeleo da jačam druge konzervativce u Evropi”, rekao je Grenel.

Grenel je oduševljen politikom austrijskog kancelara Sebastijana Kurca: „Ja mislim da je Sebastijan Kurc rok zvezda. Veliki sam njegov fan“.

Pre nego što ga izbace, nemački političari su pokušali američkog ambasadora da prosvetle, kao Elmar Brok (CDU): „Desne partije u Evropi, koje američki ambasador želi aktivno da podržava, istovremeno su anti-američke partije, saradjuju s ruskim predsednikom Putinom, delom od njega dobijaju pare i protiv su sankcija uvedenih Rusiji“.

Da bi užas bio kompletan, list Velt danas donosi i intervju sa Stivom Benonom,  osnivačem Breitbarta koji je naslovljen  citatom: “Merkel i Makron će pasti kao kruške“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com