Čudo u Bavarskoj: Javnost u sobi gde se premijer igra!

Autoru televizijske emisije „Bekman“ Rajnholdu Bekmanu pošlo je za rukom da slikom dokaže ono što su drugi nemački novinari znali samo iz druge ruke, odnosno priča: bavarski premijer Horst Zeehofer u svojoj kući za odmor ima na celih 20 kvadrata podruma pruženu železnicu-igračku.

voz igračka

U igračku, uz koju se koncentriše za velike političke odluke, Zeehofer je tokom 20 godina ugradjivao najvažnije detalje iz bogatog Zeehferovog političkog i privatnog života: na primer, uz prugu je postavljena jedna Playmobile figura u crvenom sakou i crnim pantalonama, koja predstavlja nemačku kancelarku, kojoj je Zeehofer direktno bio podredjen izmedju 2005. i 2008. godine. Tu je i jedna bolnica kao sećanje na vreme kad je Zeehofer bio ministar zdravlja, ali i model njegove kuće u Gerolfingu kod Ingolštata.

Frankfurter algemajne cajtung piše da je ova Zeehoferova železnica „kriva“ što je 2011. godine novinaru Špigla Rene Pfisteru oduzeta  Henri-Nanen nagrada. Pfister je nagradu trebalo da dobije za portret Zeehofera u kome je opisao podrum sa železnicom. A onda je, na samoj dodeli, priznao da tu železnicu sam nikad nije video nego se oslonio na priče drugih. I ostao bez nagrade, koja se sad, misli FAZ, smeši Rajnholdu Bekmanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com