Dečak sa kojim niko neće da se igra, ima kompjuter

Skoro neko nije tako nervirao takozvanu medjunarodnu zajednicu kao grčki ministar finansija Janis Varufakis. Njegov slučaj na Balkanu veoma aktivni nemački novinar Mihael Martens u današnjem Frankfurter algemajne cajtungu opisuje ovako: kad biste sastanak ministara finansija EU posmatrali kao obdanište, Varufakis bi bio onaj dečak sa kojim niko neće da se igra.

A portrait of newly appointed Greek Finance Minister Yanis Varoufakis in Athens, on January 27, 2015. Newly elected Prime Minister Alexis Tsipras, the leader of the Syriza leftist party, has raised fears of a possible Greek exit from the single currency area by vowing to reduce the huge debt payments Greece has to make following its international bailouts., Image: 216489726, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Ali, novinari ne mogu da se požale, kaže Martens. I navodi svoj slučaj. Njemu su posavetovali da intervju od Varufakisa ne traži uobičajenim zvaničnim putem nego da mu prosto pošalje poruku na privatni E-mail. On je to i učinio 2. februara u 19.31 sati. Dvadeset minuta po ponoći, po grčkom vremenu, dobio je potvrdan odgovor. Koji to još ministar finansija na svetu odgovara uopšte pa još tako ekspresno na privatnu poštu?

Martens je u ponudi za intervju smatrao za potrebno da Varufakisa informiše kako mu je grčki premijer Aleksis Cipras posle 5 pitanja i sedam minuta razgovora pokazao vrata. Varufakis mu je odgovorio da mu on neće pokazati vrata ukoliko pitanja budu nepristojna, ali da će sve učiniti da se novinar zbog tih pitanja stidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com