Dojče telekom prodaje T-online Špringeru?

Dojče telekom je odlučio da svoju kompletu delatnost preusmeri na iznajmljivanje telekomunikacione infrastrukture, a Špringer da svoju medijsku delatnost potpuno digitalizuje – poslovni putevi bi im se mogli po drugi put ukrstiti na T-online.

Svoj, sa 370 miliona posetilaca mesečno, u Nemačkoj najposećeniji portal za vesti i zabavu, Dojče telekom želi da proda i dobijenu sumu investira u gašenje dugova i telekomunikacionu infrastukturu. Plan je da se do 2017.godine u infrastrukturu investira 10 milijardi evra godišnje, piše Frankfurter algemajne cajtung.

Cena T-online mogla bi da bude trocifrena, a Špringer ima i pare i motiv za tu kupovinu. Ta izdavačka kuća je medijskoj kući Funke prodala svoje regionalne i novine namenjene ženama, kao i tv-izdanja, a računa se da će nove investicije sakupiti i zahvaljujući odluci vlasnice Fride Špringer da se odrekne većinskog vlasništva i firmu otvori parama novih akcionara bez prava odlučivanja.

Što se samih para tiče, Špringer bi mogao da iskešira i celu milijardu evra, tvrdi FAZ, ali autor nove digitalne strategije firme i njen šef Matijas Depfner već pri prethodnoj kupo-prodajnoj kombinaciji sa Dojče telekomom pokazao da ne kupuje po svaku cenu.

I Savezna antikartelska služba mogla bi da bude smetnja ovoj trgovini jer Špringer već poseduje vrlo posećen informativni portal bild.de.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com