EK pripretila carinom od 38% na kineske električne automobile

Posle višemesečnog istraživanja, Evropska komisija je saopštila da će od početka jula drastično povećati carine na uvoz električnih automobila iz Kine, ukoliko kineska strana ne učini željeni zaokret.

Optužujući kineske proizvodjače električnih automobila da, zahvaljujući netransparentnum subvencijama kineske države, čine nelojalnu konkurenciju evropskim proizvodjačima,Evropska komisija najavljuje da će carinu na uvoz električnih automobila iz Kine povećati sa sadašnjih 10 odsto na 17 do čak 38,1 odsto, zavisno od proizvodjača.

Tako bi,kako izveštava nemački javni servis ARD, na automobile proizvodjača BYD carina bila 17 odsto, na marku Geely 20%, SAIC 38,1 odsto.

Carina na uvoz električnih automobila onih kineskih proizvodjača ,koji nisu tokom proteklih osam meseci saradjivali s evropskom istragom ,biće izmedju 21% i 38,1%.

Udruženje nemačke automobilske industrije ostalo je pri svom protivljenju ideji o ovom povećanju carina,a šef Mercedes Benz je čak izjavio da bi njegova firma ovog trenutka mogla da bude najviše oštećena novim carinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com