Francuzi neće da ratuju u Ukrajini ?

Na svim dostupnim televizijama država članica Evropske unije, ocenjuje se očekivani šok : stranka Marin Le Pen pomela je stranku ratnički raspoloženog francuskog predsednika Emanuela Makrona na izborima za Evropski parlament.

I to je malo : i pored sudskih odluka kojima se ta stranka svrstava medju ekstremističke, Alternativa za Nemačku druga je po snazi politička snaga u najvećoj državi Evropske unije,a prema rezultatima danas održanih izbora za Evropski parlament,a sa osvojenih 16,2% glasova, prema postizbornim projekcijama.Na istoku Nemačke, AfD je prvi da osvojenih 27,1% glasova, a 13,1% glasova osvojio je Savez Sare Vagenkneht.Dve su stranke dijametralno različitih ideologija,ali su obe protiv sadašnje politike Nemačke prema Rusiji i Ukrajini.

Najveći gubitnici su nemački Zeleni,koji su, uz FDP, nosioci ratničke atmosfere u nemačkoj semafor koaliciju.

Dakle, pljušte komentari ovih zbivanja i svi se okreću obrću oko migranata.

Medjutum, i jedna i druga stranka je protiv slanja evropskih vojnika u Ukrajinu, sa čime je mesecima koketirao ratoborni francuski predsednik Emanuel Makron na krilima ratobornog Brisela.

E, taj detaljčić se u razmatranju novonastalog stanja ne komentariše.Mada su neki lideri država članica EU iz sve snage pozivali birače da na današnjim izborima glasaju o ratu ili o miru.

Jesu li glasali ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com