Hrvatska: Ako banke ne ponude rešenje za švajcarce, Vlada će

Hrvatski ministar finansija Boris Lalovac rekao je danas da će Vlada Republike Hrvatske zaštiti građane zadužene u švajcarskim francima ukoliko banke ne ponude razumno rešenje, prenosi zagrebački Večernji list.

„Moj predlog je, ali voleo bih da to dođe od poslovnih banaka i da to Udruga franak želi prihvatiti, konverzija u evre. To su dve privatne strane koje imaju ugovor, znači između poslovne banke i građana zaduženih u „švajcarcima“. Ako se oni dogovore, da je to neka polazna tačka i da je to u redu, mi ćemo svakako dati maksimalan doprinos. Bićemo aktivni, a ukoliko poslovne banke ne bi reagovale, iako ne volim unapred izlaziti s nekakvim najavama, svakako će Vlada, isto kao što je dvaput znala zaštiti građane, a nije se radilo o izborima, nego o suštinskom problemu građana, reagirati ponovno“, rekao je Lalovac.

On je, takođe, apelovao na Udrugu Franak da se vrati na pregovore koje je danas napustila nezadovoljna ponašanjem Ministarstva finansija i guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, čiji ostavku zahtevaju.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com