Hrvatska zatvorila granične prelaze sa Srbijom!

Svi granični prelazi prema Srbiji od večeras su zatvoreni, saopštio je hrvatski MUP. U saopštenju se navodi da će granični prelazi ostati zatvoreni do daljnjeg, prenosi Index.hr.

izbeglice

„Za sav promet zatvoreni su granični prelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina, zbog povećanog dolaska imigranata“, poručuju iz Hrvatskog autokluba HAK.

Evo informacije koju je medijima oko 23 sata poslalo hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno s obaveštenjem da je u Hrvatsku do 22 sata ušlo više od 11.000 izbeglica:

„PU vukovarsko-srijemska i PU osječko-baranjska na osnovu članka 195. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 96. Zakona o upravnom postupku donele su rešenje o zabrani prometa na delu:

– državne ceste broj 46, od granične crte Republike Hrvatske s Republikom Srbijom, u dubini od 700 metara, uključujući i granični prelaz Tovarnik
– državne ceste broj 2 od granične crte RH sa RS u dubini od 300m uključujući i područje graničnog prelaza Ilok
– lokalne ceste 46039 od granične crte RH sa RS u dubini od 300 metara, uključujući i područje graničnog prelaza Ilok2
– županijske ceste br 4199 od granične crte RH sa RS u dubini od 300 metara uključujući i područje graničnog prelaza Principovac
– lokalne ceste br 46040 od granične crte RH s RS u dubini 300 metara uključujući i područje graničnog prelaza Principovac2.
– državne ceste 212 od granične crte RH sa RS u dubini od 500m uključujući i područje graničnog prelaza Batina
– državne  ceste broj 213 od granične crte RH sa RS u dubini od 500m uključujući i područje graničnog prelaza Erdut.

Ove mere primenjivale su se periodično od popodnevnih sati, a trenutno su sve aktivne i na snazi do daljnjega“, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com