I žena je čovek: Zgrožen, princ Endrju sve negira

Sin britanske kraljice Elizabete II Endrju saopštio je da je zgrožen optužbama za seksualnu zloupotrebu maloletnica, stavljenim na teret Džefrija Epstajna, i demantovao da je sam u tome učestvovao, prenosi AFP.

Bekingemska palata se oglasila povodom zrnastog video snimka, koji je objavio Mejl, a koji navodno prikazuje kraljičinog sina kako se 2010.godine  pozdravlja sa ženom koja napušta njujorški stan milijardera Džefrija Epstajna.

Epstajn  je 10. avgusta izvršio samoubistvo u zatvoru optužen za seksualnu eksploataciju maloletnica.

„Princ od Jorka je zgrožen nad nedavnim izveštajima o kriminalnim delima za koja je optužen Džefri Epstajn, navodi se u saopštenju.

“ Njegovo kraljevsko visočanstvo žali zbog eksploatacije bilo kog ljudskog bića i sugestije da bi on odobrio, učestvovao ili ohrabrivao takva ponašanja su grozne, dodaje se u saopštenju.

Video je, prenosi AFP, jedno od niza otkrića, koje su objavili tabloidi, o prijateljstvu princa Endrjua i Džefrija Epstajna.

Pošto je u nedelju  objavio, doduše nejasan video, The Mail u ponedeljak tvrdi da je princ Endrju ugostio Epstajna 1999.godine u Balmoralu, rezidenciji kraljice Elizabete u Škotskoj i to u vreme kad je tamo navodno bila i sama kraljica. A godinu dana kasnije ga je ugostio u kraljevskoj rezidenciji Sandringam u istočnoj Engleskoj.

Epstajn je, navodi AFP dalje, 2008.godine priznao krivicu za prisiljavanje na prostituciju devojke mladje od 18 godina i odležao je 13 meseci u zatvoru pre nego što je pušten na uslovnu slobodu.

AFP navodi da je jedna od Epstajnovih žrtava, Virdžinija Guiffre, ranije Roberts, svedočila da je kao 17-godišnjakinja bila u Londonu prisiljena na seks s princom, a onda još jednom u Njujorku, pa na Epstajnovom privatnom ostrvu u Karibima.

Njeno svedočenje je 2015.godine iz spisa izbrisao jedan sudija rekavši da „bujni detalji“ nisu nužni u parničnom postupku koji se vodi protiv Epstajna.

AFP tvrdi da je princ Endrju 2011.godine napustio svoj posao specijalnog predstavnika Velike Britanije za spoljnu trgovinu i investicije zbog sve intenzivnijih istraživanja  njegovih veza s Epstajnom. Pisao specijalnog predstavnika obavljao je deset godina.

Na sve ovo je Bakingemska palata reagovala tvrdnjom da su optužbe na račun princa „lažne i bez osnova“.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com