Ispeci, pa reci : Tek šef Folksvagena, a već manipulator

Novoizabrani šef Folksvagena Oliver Blume izvinio se danas jer je pogrešnom upotrebom reči izazvao utisak da je firma Porše, preko aktuelnog ministra finansija Kristijana Lindnera, uticala na odluku semafor koalicije da se i posle 2035.godine koriste motori sa unutrašnjim sagorevanjem ako su na sintetičko gorivo (E-Fuel).

„Ja sam na jednom internom sastanku upotrebio pogrešne reči. Pa je tako nastao pogrešan utisak. Žao mi je“, rekao je Blume za Bild am Sonntag.

I jedan portparol kompanije Porsche je rekao da je upotrebljena pogrešna formulacija, izbor reči koji ne odgovara činjenicama :nije bilo razmene informacija ni uticaja.

A evo zbog čega je Blumeu žao.

Nemačka televizija ZDF, koja je sve i provalila u jednoj humorističkoj emisiji, tvrdi da ima crno na belo da se Blume hvalio ovako :

„Mi smo bili glavni da se to izgura[E-Fuel] , preko sasvim tesnog kontakta s koalicionim partnerima. Kristijan Lindner me je poslednjih dana gotovo iz sata u sat obaveštavao o toku stvari“.

Liberalna partija Nemačke čiji je šef nemački ministar finansija Kristijan Lindner demantovala je da je Lindner Blumea držao u toku koalicionih pregovora. Ta  partija je, kako prenosi ARD, podsetila da je za rešenje o kome je reč bila dok je bila u opoziciji.

Ali je priznala da je u „oktobru 2021.godine obavljen samo jedan telefonski razgovor izmedju gospodina Blumea i gospodina Lindnera o pitanjima upotrebe E – Fuel“.

E sad, recite vi meni : kad je Blume govorio istinu?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com