Koje će reforme tražiti Most nezavisnih lista u Hrvatskoj: Gradonačenici volonteri!

Lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je za Novu TV da će prva reforma koju će tražiti ta koalicija, bez koje se ne može napraviti nova hrvatska vlada, biti reforma javne uprave odnosno definisanje kriterjuma zapošljavanja i uvodjenje profesionalnog menadžmeta u javnu upravu, definisanje plata po učinku. Sem što je gradonačelnik Metkovića, Petrov je i psihijatar u bolnici u Mostaru.

Most

Robert Podolnjak, takodje član Mosta nezavinsih lista, rekao je gostujući na HRT-u da će ta koalicija tražiti drastično smanjenje broja lokalnih funkcionera i ukidanje svih zamenika u gradovima i županijama što će dovesti do smanjenja broja funkcionera za 600-700. “Zatim ćemo ukinuti profesionalne načelnike opština i predložiti spajanje opštinskih i gradskih administracija“, rekao je Podolnjak koji je profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Most nezavisnih lista traži da načelnici opština budu volonteri, a da se izdržavaju zaposlenjem u realnom sektoru.

Podolnjak je ponovio da Most neće ići u koaliciju ni sa kim, ali da će podržati onu manjinsku vladu koja bude prihvatila refome koje oni zahtevaju.

Hrvatski analitčari već pokazuju malo razočaranje Mostom, koji zvanični spisak konkretnih reformi za pregovore sa velikim strankama još nema nego se one mogu skupiti iz njihovih raznorodnih izjava po medijima, a i njihova ideja sa manjinskom vladom mnogima se čini nerealnom. Ipak, zasad je prepoznatljivo da će se te reforme zasnivati na bolnoj štednji.

Most nezavisnih lista dobio je 19 mandata na redovnim parlamentarnim izboria koji su 8. novembra održani u Hrvatskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com