Kraj apsurda dugog 20 godina: Zatvara se restoran brze hrane u bolnici

Posle niza godina oštrih kritika od zdravstvenih organizacija, političara i uopšte zdravog razuma, bolnica u Sautemptonu „izbaciće“ iz svoje zgrade restoran brze hrane Burger King.

Čelnici bolnice su izjavili da će restoran biti zatvoren sledeće godine jer se ne uklapa u sliku okoline zdravstvene organizacije koju oni žele da predstave. Malo im je trebalo to da shvate, verovali ili ne čak 20 godina!

Sličan slučaj okončan je pre dve godine u Sariju, kada je bolnica pod upravom Nacionalne zdravstvene službe platila 24.000 funti Burger King-u kako bi raskinuli ugovor o najmu. Bolnica je od restorana brze hrane „odustala“ tek nakon što joj je zaprećeno gubitkom finansiranja.

No, ni tu nije kraj apsurdima u britanskom zdravstvu. Početkom ove godine, podseća Daily Mail, otkriveno je da jedna bolnica u Dandiju u svojoj kantini na meniju ima slanu pitu koja sadrži 800 kalorija, a koju su, genijalno dakako, nazvali „srčani udar“.

Građani Velike Britanije poznati su po svojim katastrofalnim navikama kada je ishrana u pitanju. Uobičajeno je da jedu velike količine masne hrane koja uglavnom ne sadrži ni ič dobrih kalorija. Baš zbog toga se u ovoj kraljevini dosta ulaže u programe borbe protiv gojaznosti, a primeri bolnica u Sautemptonu i Dandiju svakako se u njih ne uklapaju.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com