Liči vam na nešto : Župan vozio pijan, krivicu preuzeo njegov rodjak

Župan Sremsko – vukovarske županije Damir Dekanić uhapšen je jutros pod sumnjom da je lažirao činjenice i dokumentaciju o saobraćajnoj nesreći u kojoj je sam učestvovao.

Damir Dekanić se tereti da je o Uskrsu prošle godine, dakle pre 11 meseci, u teško alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću, a onda isposlovao da u zapisnik sa uvidjaja bude zabeleženo da je on bio suvozač u službenom automobilu, a da je kola vozio njegov rodjak Krešimir Bićanić, koji je krivicu primio na sebe.

Kako izveštava HRT, hrvatski mediji su proteklih 11 meseci osporavali Dekanićevu tvrdnju da je bio suvozač.

Privedena su i tri policajca, koji se sumnjiče da su županu pomogla u lažiranju, kao i Krešimir Bićanić, koji je prihvatio krivicu na sebe, ali i žena u čiju je kuću Dekanić udario, a koja je navodno videla ko je nesreću izazvao.

Pošto je svako nevin dok se ne dokaže da je kriv, Hrvatska demokratska zajednica suspendovala je Dekanićevo članstvo u vladajućoj hrvatskoj stranci.

Najzanimljiviji komentar ovog skandaloznog slučaja dao je socijaldemokrata Arsen Bauk : Ako je moguće da se krivac lažiranjem oslobodi krivice, da li je moguće da se nevinom lažiranjem namesti krivica?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com