Lidl dobija novog šefa : Irca Keneta Mekgrata

Pošto se Diter Švarc, vlasnik nemačke Schwarz grupe, koja obuhvata Lidl i Kaufland, pre dve nedelje u svadji „oko veoma bitnih pitanja“ razišao s dugogodišnjim saradnikom i izvršnim direktorom kompanije Klausom Gerigom veliko personalno spremanje u firmi sa oko 500 000 zaposlenih počelo je.

Diter Švarc (82) je  lično preuzeo funkciju izvršnog direktora Schwarz grupe, ali je ubrzo saopšteno da će tu funkciju još ove godine prepustiti sadašnjem izvršnom direktoru Lidla Gerdu Grzanovskom.

Schwarz grupa je danas saopštila sa zadovoljstvom da je u svoje redove uspela da vrati Keneta Mekgrata (46), koji je od 2009. do 2015.godine vodio najpre irske poslove Lidla, a zatim ulazak Lidla na američko tržište, preneo je Frankfurter algemajne cajtung.

Kenet Mekgrat će preuzeti posao izvršnog direktora trgovinskog lanca Lidl kad Grzanovski ode na mesto izvršnog direktora Schwarz grupe.

Kako je izvestio Frankfurter algemajne cajtung, kad će se sve ove kadrovske promene tačno okončati nije objavljeno.

Schwarz grupa je koncern kojim upravljaju zadužbine. Kenet Mekgrat će 1.oktobra postati zamenik šefa Uprave Zadužbine Lidl & CoKG, zadužen za medjunarodne poslove Lidla.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com