Lufthanza ponudila 25.000 evra obeštećenja za svaku žrtvu nesreće u Alpima

Nemačka aviokompanija Lufthanza ponudila je obeštećenje od 25.000 evra za svaku nemačku žrtvu avionske nesreće koja se u martu dogodila u francuskim Alpima i u kojoj su nastadali svi putnici u avionu njene low cost kompanije Džermanvings.

lufthansa

Po 10.000 evra kompanija je spremna da isplati individualno bližnjima prema listi koju će ona utvrditi, a na kojoj će biti roditelji, deca i supružnici žrtava.

Odmah po nesreći, kompanija je isplatila po 50.000 evra porodicama svake žrtve za pokriće promptnih troškova.

Jedan od advokata porodica poginulih Elmar Giemulla ocenio je, kako prenosi francuski list Eko, da je ponudjena „suma potpuno neadekvatna“ i „sasvim slaba“.

Lufthanza je takodje saopštila da će obeštećenje isplatiti i žrtvama drugih nacionalnosti, ali da sumu ne može da navede zbog razlika u nacionalnim zakonodavstvima kojima se reguliše ova materija.

Kompanija je saopštila da je osnovala i fond od 7,8 miliona evra za podršku deci žrtava, kao i fond od 7 miliona evra za individualnu podršku njihovim bližnjima.

U nesreći u francuskim Alpima za koju je okrivljen kopilot Andreas Lubic poginulo je 150 ljudi od čega 72 Nemca i 50 Španaca. Avion je leteo iz Španije za nemački grad Dizeldorf.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com