Mađarska još nije Hrvatskoj vratila voz

Jedna od najzapaženijih vesti u poslednjih nekoliko nedelja, kada je izbeglička kriza u pitanju, porez nereda i zatvaranja granica svakako je slučaj hrvatskog voza.

mašinovođe

Mađarska policija je u tom slučaju razoružala 36 hrvatskih policajaca koji su se nalazili u vozu koji je „nenajavljeno“ došao na mađarsku teritoriju sa oko 1.000 izbeglica.

Gore su prošla četvorica mašinovođa. Oni su, tvrde mađarski izvori, uhapšeni i moguće je da će protiv njih u Mađarskoj biti pokrenut krivični postupak.

Međutim, drugu priču ispričale su mašinovođe prilikom povratka u Hrvatsku.

„Pitali su me ko nas je poslao, kad sam počeo da radim, zašto smo ovde. Nisu bili neprijatni, a ja sam im odgovorio da sam samo radio svoj posao kako znam i umem za korist države. U zapisniku, koji sam potpisao, stoji da će dalje ići neki službeni postupak, optužnica ili nešto tako, ali ja se toga ne bojim i za svako svoje delo sam spreman da odgovaram, kao što sam spreman da opet odem tamo i odvedem ljude, a ne da ih iskrcam u šumi ili jarku. Ovo je bilo ljudski“, rekao je za Jutarnji list Milenko Šelo, a tu priču su potvrdile i ostale mašinovođe – Ivica Veraja, Darko Filipović i Darko Jerbić.

Što se spornog voza tiče, on se i dalje nalazi u Mađarskoj, a kada će i da li će biti vraćen Hrvatskoj nepoznato je i hrvatskim političarima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com