„Made in Germany“ u velikoj opasnosti!

Prevara sa izduvnim gasovima dizel motora u SAD, koja se stavlja na teret Folksvagenu, uznemirila je i nemačku političku scenu, a na oprezu je i nadležno državno tužilaštvo u Braunšvajgu. Od Folksvagena se traži da hitno stvar objasni i imenuje odgovorne.

made in germany

Kako su vest DPA preneli nemački mediji, moćno četvoročlano Predsedništvo Nadzornog odbora te firme, održaće vanrednu sednicu u sredu, dok će redovna sednica Nadzornog odbora biti održana u petak. Na Predsedništvu će stvar razjasniti šef Uprave Martin Vinterkorn.

Moćni dugogodišnji šef Saveta preduzeća u Folksvagenu Bernd Osterloh, za koga se tvrdi da je odigrao veliku ulogu u obračunu Ferdinand Pjeh – Martin Vinterkorn, izjavio je, prenosi Handelsblat, da i dalje stoji iza šefa Uprave firme Martina Vinterkorna i da bi bilo apsurdno sad zahtevati njegov odlazak

Ali ako se ispostavi da je u skandalu učestvovao, Vinterkorn će se sam povući, uveren je Osterloh.

Reagovao je i nemački ministar privrede Zigmar Gabrijel zabrnut za imidž cele nemačke automobilske industrije, a posebno oštro je bilo Nemačko minstarstvo ekologije.

„Pred nama je jedan slučaj eklatantne prevare potrošača i nanošenja štete životnoj sredini. Zato očekujem da Folksvagen u potpunosti razotkrije kako se manipulacija odigrala i koga obima“, rekao je državni sekretar u tom Ministarstvu Johen Flasbart.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com