Mamić: Sve optužbe su laž, progone me komunisti, SDP, UDBA, Milanović…

Izvršni predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na jutrošnja događanja u Zagrebu, prenosi portal jutarnji.hr.

mamić2

Podsetimo, policija celo jutro pretresa kuće, stanove i kancelarije braće Mamić, kao i službene prostorije Dinama.

Kao po običaju, ekscentrični predsednik Dinama imao je šta da kaže:

„Osvrnuo bih se na početku na ono što mi se stavlja na teret. Utaja poreza, pretpostavljena. Rekao bih vrlo jednostavno, to što ja znam, to se jednostavno nije dogodilo. To je jedna čista laž, neistina. Ne mogu je drugačije nazvati. Vreme će pokazati da se to nije dogodilo!

Druga stvar, meni se osobno gade i s gnušanjem govorim o ljudima koji su spremni varati svoju državu tako da izbjegavaju plaćanje poreza i računa koji im dolaze na naplatu. Nikada nisam u životu, ni ja ni moja porodica, niko nikada nije ne platio račun odmah.

U mojih 15 godina u Dinamu ne postoji ni jedna državna i privatna firma koja plaća brže od Dinama. To je u mom kodu. Jedina odbrana mene i moje porodice, roditelja, bake i dede, tako sam odgojen. Ponosan sam da moja porodica nikada nije izbegavala porez ili namet. Utaje se gnušam i osuđujem.

Zašto se to događa? To je čista politička nameštaljka. To je pogurala i tražila politika da se napravi meni i bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva. Podsećam, bio sam pre 2 dana gost na Z1 televiziji, gde sam govorio o zloupotrebljavanju politike, osvrnuvši se na aferu oko Šukera, koja je isto izmišljena, tada sam rekao na kraju emisije: ‘Ako me u međuvremenu ne uhapse ili ubiju…’ Već godinama terorišu mene i moju porodicu.

Sedim ispred vas kao osoba koja je pravomoćno oslobođena. Trebao sam dobiti godinu do 10 godina zatvora. Kako je moguće dobiti kaznenu prijavu i danas sedeti pred vama kao slobodan čovek. Mislim da je svakome pametnom jasno o čemu se radi. Tu je napravljena šteta za klub, moje zdravlje, imidž kluba. Više sam puta govorio o zloupotrebi politike, vlasti…

Ivo Josipović je izjavio kako postoji mala mafija u fudbalu. To je bio okidač napada na mene, Dinamo… SDP dolazi na vlast, pa ministar Jovanović i njegovo isušivanje močvare. I sada vidimo, 3,5 godine kasnije, nakon njihovog maltretiranja institucija i osoba da se nije napravilo ništa, osim štete fudbalu, ljudima, Hrvatskoj. Ceo će sviet znati za ovo, vlast koja je sledbenik komunističke partije se obračunava s neistomišljenicima. Svima će biti jasno šta je vlast spremna napraviti. Ovo je direktno naređeno s vrha, od premijera Zorana Milanovića naniže.

Vodila se zastrašujuća kampanja da se Hrvatsku izbaci iz Evrope, setite se utakmice u Milanu, cela se zemlja i svet digao na noge, a tada je Josipović amnestirao to delo i rekao kako je za to kriv HNS, HDZ… Josipović se nije bavio boljitkom građana nego je u svakom sučeljavanju napadao HNS i mene.

Znamo da se pre 20-ak dana ukazala famozna svastika. Svakome ko je polupismen je jasno da je to delo velikih majstora. To su režirali ljudi obučeni za specijalni rat. Nikad se neće saznati ko je to napravio. Vi danas nemate ni T od traga za počiniocem. Najbolji slučaj, pritisak javnosti, nekog polukriminalca optuže za to, nalogodavca neće naći.

Podvaljena je kasnije izmišljena afera o Davoru Šukeru, to je notorna istina. Svakome je jasno da Šuker nema veze s aferom Bohum. Nije bio ni osumnjičeni, ni optuženik, ni svedok. To je gurnuto udbaškim metodama u medije.

Treća stvar, kulminacija je upravo ovo. Pretražuju se objekti u kojima smo Zoran i ja vlasnici ili delujemo i to u trenutku kada mi nismo tu. Svi znaju da sam bio u Zagrebu pre par dana. Vraćamo se u nedjelju u Hrvatsku. Koliko sam informisan iz dostupnih dokumenata – radi se o delima koja su se dogodila nekoliko godina unazad. Ne znam šta je tu toliko hitno. Ne razumem da se nije mogao pričekati ponedjeljak. Ako se istražuje godinama, mogli su pričekati civilizovano da se vratimo.

Ne znam zašto bi bilo hapšenja. Molim vas da budete korektni i ne izmišljate stvari. Ako i bude, i to je za ljude…

Poručujem Dinamovim navijačima, građanima Hrvatske, budite mirni, Dinamovci budite spokojni, ovo su teški trenuci koje mi proživljavamo godinama. Ovo što se radi meni i mojoj porodici, radi se o genocidu. Niko od vas nije našao shodnim da to prenese. Zašto ste u službi tih koji su doveli i vas i nas na prosjački štap, da smo u dugovima, nemamo budućnosti…

Cilj tih prljavih podvala i radnji je… pa čuli ste Milanovića koji kaže: Mi ili oni! Pa ko smo to mi i ko su oni? Cilj je ‘zavadi pa vladaj’. Vi znate da pola Hrvata navija za Dinamo, pola navija za Hajduk. Hrvatski narod je žilav i nije ga lako pobediti, pravda će pobediti.

Guranje juga protiv severa, na međusobne sukobe, ne znam koja im je računica, ali se igraju s vatrom pored bureta baruta, a ja im poručujem svima, pogotovo svima na funkcijama, odgovaraćete pred hrvatskim narodom!“, zaključio je Mamić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com