Matijas Miler novi šef Folksvagena

Nadzorni odbor Folksvagena na svojoj će današnjoj sednici za novog šefa Uprave te firme imenovati Matijasa Milera (61) sadašnjeg šefa Poršea, kao pouzdanu udarnu vest objavljuju gotovo svi nemački mediji.

Miler

Miler je rodjen u Zvikau (bivša DDR) i poznavaoci ga opisuju kao pravog „car guy“ fasciniranog automobilima kao što je bio svog prvog radnog dana u Audiju, gde je započeo karijeru.

Pošto mu rodjenjem nije bila predodredjena karijera koju je u Audiju, VW i Poršeu napravio beskrajno je lojalan firmi pa će zato, tvrdi se u opširnom njemu posvećenom tekstu Velta, u ovom nevidjeno teškom trenutku prihvatiti odgovornost za sve ovo što sledi: direktno za 600.000 zaposlenih, a indirektno za konjukturu u Nemačkoj, poreske prihode Donje Saksonije i Volfsburga, ugled „made in Germany“, nemački berzanski indeks DAX, za veliku tradiciju jednog proizvodjača automobila koji je, kao ni jedan drugi, tesno povezan sa istorijom jedne zemlje. Jer, sve je to ugroženo aferom koja je Milera nenadano izbacila u sam vrh.

Možda nije baš trenutak da se citira sledeća njegova izjava: „Od vrha pa do dna, ono što nas ovde sve povezuje je strast za proizvod. To nije tako u svim auto-firmama. To važi i za mene kao šefa. Glavni je proizvod“.

Matijas Miler je za svoj službeni auto 2010. godine izabrao Porše 911 Turbo S 530 PS. Uslugama svog službenog vozača , Miler se, tvrdi Velt, retko koristi. Vozi, naturlich, sam.

Sem u službenim prilikama, govori bavarski. Oženjen je i ima dvoje dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com