Milanović se ne zaustavlja: Srbiji su izbeglice privredna grana

Hrvatski premijer Zoran Milanović nastavio je sa verbalnim napadima na Srbiju. Pre početka samita Evropske unije u Briselu on je rekao kako mu premijer Srbije Aleksandar Vučić nije odgovorio na ponudu da Hrvatska pošalje autobuse koji bi izbeglice prevozili ka Mađarskoj jer, ocenio je Milanović, Srbija izbegličku krizu posmatra kao privrednu granu.

„Oni njima naplaćuju ko zna koliko para za prevoz autobusima“, rekao je Milanović.

Zoran Milanović

Na najavljene kontramere Vlade Srbije zbog zatvaranja granice, Milanović se osvrnuo sledećim rečima: „Oni da daju ultimatume? Evo, jedva čekam ponoć, baš me zanima šta sadrži taj Vučićev ultimatum“.

Dodao je Milanović i da Srbija ne može da uvede nikakve mere Hrvatskoj, jer Srbija ima ugovor sa Evropskom unijom, a pošto je Hrvatska članica EU, Srbija bi kontra-merama radila protiv EU.

Milanović se ni tu nije zaustavio. Rekao je kako Srbija i hrvatski Srbije „nemaju većeg prijatelja“ od njega u Hrvatskoj, ali da je uveren da „osovina Budimpešta – Beograd“ opterećivanjem Hrvatske izbeglicama rade Hrvatskoj iza leđa.

„To što Srbija radi je totalni haos“, rekao je Milanović i dodao kako su Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Mađarska i Vlada Srbije „sveto trojstvo“ koje dreči na Hrvatsku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com