Muškarac iz Crne Gore umešan u napade?

Muškarac Crne Gore uhapšen je sa većom količinom naoružanja i eksploziva u Nemačkoj 5. novembra, a policija veruje da je možda u vezi sa napadačima iz Pariza.

Pariz

Kako navode mediji, ima indicija da je on bio na putu za Pariz, ali bavarske vlasti nisu to želele da zvanično potvrde.

Za uhapšenog se kaže da je policija u njegovom „golfu“ otkrila više pištolja, revolvera, municije, automatsko oružje, kao i nekoliko kilograma eksploziva TNT.

Muškarac iz Crne Gore star 51 godinu odbija da govori i nije angažovao advokata.

„Imamo razloga da verujemo da su ovo hapšenje i napadi u Parizu povezani“, rekao je predsednik bavarske vlade Horst Zehofer.

„Nemačka policija je kontaktirala kolege iz Francuske i upoznala ih sa detaljima hapšenja“, navodi sajt Bejerišer Rundfunk.

Uhapšeni je vozio auto-putem Salcburg-Minhen i kod Bad Fajlnbaha je bio zaustavljen, a pri detaljnom pregledu auta, policija je ustanovila da postoji jedan profesionalno napravljen bunker, gde je i pronađeno oružje.

Osumnjičeni je zatim uhapšen, a prema materijalu koji je zaplenjen i podacima na njegovom GPS uređaju, postoje indicije da je on bio na putu za Pariz, javljaju mediji.

Prema poslednjim informacijama, u više simultanih terorističkih napada u Pariz poginulo je više od 150 ljudi, a oko 300 je povređeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com