Nemačka država savetuje: Ponesite dovoljno gotovine u Grčku!

Ministarstvo inostranih poslova Nemačke savetuje Nemce koji kreću na odmor u Grčku da ponesu dovoljno gotovog novca jer se može dogoditi da naidju na duge redove pred bankomatim u toj zemlji ili nestašice gotovine.

grčka

Turistima se takodje savetuje da se neprekidno preko medija informišu o situaciji u toj zemlji.

Turisti se takodje savetuju da naročito u velikim gradovima – Atina, Solun, Pirej – paze na svoje vredne stvari, naročito da obrate pažnju u javnom prevozu gde su česta džeprenja.

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova tvrdi da su demonstracije i obustave rada učestale otkako je na vlasti nova grčka vlada i turistima savetuju da masovne proteste izbegavaju i o njima i obustvama rada se informišu kod domaćina, organizatora putovnja ili na sajtu nemačke ambasade u Atini.

Nemčkim turistima se savetuje da , naročito ako se nadju blizu luka Patras i Igumenica, obrte pažnju da im se na ili pod auto ne smesti ileglni migrant kako bi se tako domogao lučkog prevoznog sredstva.

Poznati turoperator TUI smatra da su sve usluge paušal-turista na najbolji mogući način osigurane tako da za prevoz, smeštaj i ishranu ne treba da brinu.

Čak i ako bi evro prestao da važi u Grčkoj turisti bi i dalje mogli da plaćaju svojim kreditnim i EC-karticama, saopštio je TUI.

Pošto, dakle, rizika za putovanje nema, nema ni besplatnog otkazivanja već bukiranog putovanja. Isto tako nema ni besplatne promene destinacije.

Grčka je veoma omiljena turistička destinacija medju Nemcima, Interes za letovanje u Grčkoj ove godine je čak porastao.

Da li ovim upozorenjima Nemačka dekuražira svoje turiste?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com