Nemačka: Zatvoren restoran zbog Erdogan hamburgera

Restoran u Kelnu koji je prodavao „ukusne i sočne“ Erdogan hamburgere, očigledno nazvane po turskom predsedniku, saopštio je da je primoran da se zatvori zbog „ozbiljnih pretnji“.

Erdogan hamburger

Pljeskavice su se prodavale od aprila ove godine u retoranu „Urban Burgery“.

„Ukusno, sočno, sledeća velika stvar – Erdogan hamburger“, bila je intrigantna najava na Fejsbuk stranici restorana. „On (hamburger, definitivno ne turski lider) teži je od bilo kog kebaba“.

Uz Erdogan hamburgere služen je i kozji sir, naveo je restoran, očigledno aludirajući na satiričnu pesmu Jana Bomermana u kojoj se implicira da Redžep Tajip Erdogan ima seksualne odnose sa životinjama.

Hamburger je bio izuzetno popularan, a 1. maja restoran je čak morao ranije da se zatvori jer mu je ponestalo hrane.

Nakon što je prilog o Erdogan hamburgerima emitovan na lokalnoj televiziji, usledile su brojne pretnje pa je restoran saopštio da je primoran da se zatvori „do daljnjeg“.

„Uzimajući u obzir ozbiljne pretnje kojima smo izloženi, posebno nakon najave Erdoganovih pristalica da će posetiti restoran, nismo više u stanju da garantujemo bezbednost našim radnicima“.

Jorg Tieman, direktor restorana, rekao je da su dva kuvara turske nacionalnosti dali otkaze jer su dobili pretnje smrću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com