Putin: Baš dobro što neće putovati

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Vlada Rusije razmišlja o odgovoru na nove sankcije EU, ali da „Rusija ništa neće raditi sebi na štetu“.

„Što se tiče našeg odgovora, Vlada o tome razmišlja i ako se te mere budu primenile, to će biti samo s ciljem stvaranja boljih uslova za nas same“, rekao je ruski predsednik i dodao da je Rusija i embargo na uvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz pojedinih zemalja uvela da bi stimulisala razvoj sopstvene poljoprivrede.

Kako prenosi RIA novosti, Putin je rekao da je stav Rusije o sankcijama poznat.

“Mi smo odavno shvatili da je primena sankcija, kao instrumenta spoljne politike, malo efikasna i nikad ne donosi očekivane rezultate čak i kad su u pitanju male zemlje, a da ne govorimo o zemlji kao što je Rusija“, istakao je Putin.

Politika sankcija uvek nanosi štetu, pa i onima koji ih kao instrument koriste.

„Što se tiče tih sankcija koje su uveli, one izgledaju čudnovato“, rekao je ruski predsednik i ocenio da stavljanje na spisak sankcionisanih lica i premijera Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka njemu izgleda kao pokušaj rušenja mirovnog procesa.

„Pada mi na pamet i takva misao, da Ukrajina sama po sebi nikoga i ne zanima, nego se prosto koristi kao instrument za destabilizaciju medjunarodnih odnosa“, rekao je Vladimir Putin.

Kad se posmatraju ukupno, u uvedenim sankcijama za Rusiju ima više pozitivnog nego negativnog.

„Što naši državni funkcioneri i rukovodioci krupnih kompanija manje putuju u inostranstvo, a više se bave tekućim poslovima, to bolje, isto se odnosi i na poslanike Državne dume, koji su dužni da više komuniciraju s svojim biračima umesto da odlaze u strana odmarališta“,rekao je Putin.

To nije izbor Rusije, rekao je Putin, ali ako neko neće da radi sa nama, postoji i alternativa.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com