Rad od kuće : Poslodavci će plaćati deo režijskih troškova

Predlog novog zakona o radu izazvao je u Hrvatskoj veliku polemiku, posebno povodom odredbi koje propisuju da poslodavac mora plaćati deo troškova stana radniku koji radi od kuće, odnosno distanciono, odnosno online(na daljinu, kako se kaže u Hrvatskoj).

Damir Zorić, predsednik Hrvatskog udruženja poslodavaca u ime tog Udruženja je izrazio protivljenje ideji da poslodavci plaćaju deo režijskih troškova jer se dosad rad od kuće smatrao benefitom, rekao je on za HRT.

Zorić tvrdi da odredbama zakona o ovom plaćanju nisu otklonjene mnoge nejasnoće : na primer, po kojoj će tarifi, za fizička ili za pravna lica, poslodavac radniku plaćati struju i koji deo, zatim da li će radnik na deo režijskih troškova koje mu plaća poslodavac plaćati porez na rentijerstvo?

Za Krešimira Severa iz Nezavisnih sindikata Hrvatske nema nikakve sumnje da je poslodavac trebalo i do sada da plaća deo režijskih troškova radniku koji radi od kuće. Jedino, to bi plaćanje trebalo zakonom da se tretira kao trošak i da poslodavac na ta sredstva ne plaća porez, rekao je Sever za HRT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com