Robert Fico: Pa nas prosto prave idiotima!

Slovački premijer Robert Fico rekao je danas da je protiv gradnje gasovoda Severni tok 2, da ta gradnja nanosi štetu Ukrajini, ali i Slovačkoj i da će to pitanje postaviti pred Evropskom unijom.

Fico

„U okviru EU dugo godina se govorilo o potrebi da se pomogne Ukrajini kako bi ostala država-tranziter, i da joj se pomogne tokom teških zimskih meseci. I sad se suočavamo sa tim da je Gasprom sa evropskim državama potpisao sporazum o gradnji nove linije Severnog toka. Hteo bih se koristiti nekim normalnim izrazima, ali hoću da se izrazim emotivno: oni od nas prave idiote!“, rekao je Fico posle današnjeg susreta sa ukrajinskim premijerom Arsenijem Jacenjukom, a prenosi RIA Novosti.

U slučaju obustave tranzita gasa, Ukrajina će izgubiti milijarde, a Slovačka stotine miliona dolara, dodao je on.

„Hoću da odbacim objašnjenje da je taj sporazum izmedju Gasproma i zapadno-evropskih kompanija samo stvar biznisa. Odbacujem to jer veoma dugo govorimo o geopolitičkim odnosima i vezama. Ubedjen sam da su zapadno-evropske gasne kompanije koje rade na teritoriji članica EU izdale druge evropske države, uključujući Slovačku“, rekao je Fico.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com