Roditelji i deca : Mamin sin u ferariju

Na kraju će ispasti malo širi politički vodvilj : jednog od vodećih rukovodilaca Domovinskog pokreta, člana hrvatske vladajuće koalicije, dovezao je do sedišta te stranke,skupim crvenim ferarijem, lik upitnog dosijea, a uz nos svima onima koji sumnjaju da 54-godišnjeg evropskog poslanika Stjepu Nikolu Bartulicu i porodicu izdržava njegova mama, pošto im, kad plate kredite, u džepu ostane oko 38 evra.

Hrvatska agencija za odlučivanje o sukobu interesa najavila je pokretanje postupka o ovoj situaciji.

Ivan Penava,lider Domovinskog pokreta, ocenio je da se radi o projektu, opasnoj radnji protiv njega lično i Domovinskog pokreta, da je predjen Rubikon a to u uredjenoj stranci nije dozvoljeno i zatražio je od Bartulice da se javno izvini i sve detaljno objasni.

A hrvatski premijer Andrej Plenković je ceo dogadjaj video kao neuspeo skeč, pošto je osuo paljbu po onima koji ga o koalicionom ferariju pitaju nazivajući ih ustavokršiteljima.

Index.hr je pre svega toga utvrdio da je Stjepo Bartulica početkom ove godine kupio kuću na ostrvu Prvić za 300 000 evra.

U svojoj imovinskoj kartici je prijavio da supruga i on imaju mesečne prihode od 3600 evra.

Bartulica je, prema nalazima index.hr, koncem prošle godine podigao kredit od 270 000 evra, na rok od 11,5 godina s mesečnom ratom od 2351,43 evra.On već ima kredit podignut 2013.godine u iznosu od 270 000 evra na 30 godina s mesečnom kamatom 1211 evra.

Kako je uspeo da dobije kredit,Bartulica je objasnio postojanjem „sudužnika koji mu je dugogodišnji prijatelj“, a paradiranje ferarijem ,čija je početna cena prema portalu 24sata, 348 000 evra, objasnio je kao „gest ljudi koji su bili uz [njega]sve ovo vrijeme kada je bilo teško“.

A mnogo je javnosti objašnjavala i advokatska kancelarija ,koja Bartulicu zastupa, a sve na temelju za naš region uobičajenih odnosa roditelja i dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com