Sačuvali neutralnost : Nema vojne vežbe Srbije sa Belorusijom

„Pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU“ Vlada Srbije je na današnjoj sednicu odlučila da u narednih šest meseci prekine sve vojne vežbe i sve vojne aktivnosti sa svim partnerima, saopštio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin,a objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Sem što je saopšteno da to znači da vojne vežbe Srbije sa Belorusijom neće biti, nije precizirano sa kojim su državama ili organizacijama vojne vežbe u narednih 6 meseci bile planirane.

„Pritisci koji nemaju nikakvog smisla, nisu utemeljeni u našim odlukama ili našim postupcima, pa čak ni u realnosti,rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja. Od nas se traži da, po cenu napuštanja naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i naš narod na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, napustimo planirane vojne vežbe s Belorusijom, rekao je Vulin.

„U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima, ni sa NATO-om, ni sa ODKB-om, ni sa Rusijom, ni sa SAD, ni sa Kinom, ni sa EU, ni sa istokom, ni sa zapadom, rekao je Vulin.

Medjutim, ima izuzetaka.

“ Naše učešće u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano, rekao je ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin i dodao da je ovo bio jedini način da Srbija sačuva vojnu neutralnost proglašenu odlukom Narodne skupštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com