Sandej tajms: Putin poklonio Platiniju Pikasovu sliku

Britanski list Sandej tajms saopštio je danas da je u posedu dokumenata koji svedoče da je ruski predsednik Vladimir Putin bio ključna ličnost u vrbovanju predsednika FIFA Sepa Blatera za pomoć u lobiranju za dobijanje organizacije fudbalskog Svetskog prvenstva 2018. godine. A, da je predsednik UEFA Mišel Platini, navodno, za pomoć Rusiji u dobijanju Mundijala od neimenovanih ruskih zvaničnika dobio skupocenu sliku Pabla Pikasa.

Sandej tajms tvrdi da je prikupljena čitava baza podataka o prljavim radnjama fudbalskih zvaničnika. A, da su u njenom prikupljanju učestvovale privatne britanske firme, ambasade i bivši saradnici britanske obaveštajne službe MI-6. Podaci su predati donjem domu britanskog parlamenta.

Prikupljanjem podataka rukovodi Odbor za kulturu, medije i sport u britanskom parlamentu.

„Širom sveta prikupljaju se i dalje informacije koje nam mogu pomoći da se dokažu nepravilnosti u procesu dodeljivanja organizacija svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine. O svemu je obavešten i člane Etičke komisije FIFA zadužen za istragu spornih kandidatura Majkl Garsija“, naveo je u saopštenju Fudbalski savez Engleske.

Još od 2010. godine, kada je Engleska od strane Rusije poražena u borbi za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2018. godine, britanski mediji vode žestoku kampanju kako bi diskreditovali FIFA-u i njenog predsednika Sepa Blatera.

Najnovije optužbe su za sada bez konkretnih dokaza.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com