Smešna strana sveta: Vlasnici dvorca Van protiv Erdogana

E ovo je malo bolje od bivše samoupravne prakse u kojoj su nezadovoljni štamparski radnici odbijali da štampaju knjigu koja se ne svidja političarima: stanodavci-vlasnici dvorca Van obratili su se sudu da spreče da se u njihovoj imovini ugosti turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Dvorac su dali u zakup Univerzitetu u Kelnu. U njemu je trebalo da se sastanu premijer nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija Armin Lašet i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. Erdogan boravi u trodnevnoj poseti Nemačkoj.

Vlasnici dvorca Van na sudu su dokazivali da su svoj dvorac izdali za organizovanje skupova i prijema u univerzitetske svrhe, u šta se primanje turskog predsednika nikako ne uklapa.

Op: Pokrajinski sud u Kelnu je vlasnicima dvorca Van dao za pravo.

Dvorac Van inače se može iznajmiti za organizaciju svadbi.

Lašet i Erdogan moraće da se sastanu na nekom drugom mestu.

Poseta Erdogana Berlinu je, inače, vatromet zapadnog licemerja. Primili su ga uz sve počasti svi koji je trebalo da ga prime, ali su posle toga oprali ruke. Još jednom kao u bivšem socijalizmu, ono što nisu mogli pragmatični nemački političari, umesto njih su odradili mediji: rekli su Erdoganu istorijsko NE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com