Milo Djukanović o tome što je u Varšavu pozvana Nemačka a Rusija nije

Jedini učesnik dogadjaja povodom obeležavanje 80 godina od početka Drugog svetskog rata, koji je primetio da nije u redu što medju pozvanim državama nisu Rusija i Srbija, je crnogorski predsednik Milo Djukanović.

„Moje mišljenje je da bi dogadjaj bio još potpuniji da je u njemu učestvovala i Rusija. Imam na umu, zapravo, tu grandioznu ulogu koju je tadašnji Sovjetski savez imao u oslobadjanju Evrope i u zajedničkoj savezničkoj pobjedi nad fašizmom”, rekao je crnogorski predsednik i dodao da je odluka o tome ko će biti pozvan pripala domaćinu, prenose vijesti.online.

Kako prenose VijestiOnline, on je rekao da žali što nema i nekih drugih, jugoslovenskih naroda.

„Počev od Srbije, koji su zajedno s nama dali nemerljiv doprinos jednoj velikoj pobjedi u Narodnooslobodilačkoj borbi, koja je predstavljala, rekao bih, važan dio ukupne pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata”, rekao je Djukanović.

On se osvrnuo i na učešće Nemačke u kontekstu potrebe „boljeg razumijevanja i bolje saradnje, u interesu svih“.

„Vjerujem da ćemo imati svi skupa to na umu, mislim da je današnje učešće Njemačke na najvišem nivou i istorijski važan govor predsednika Štajnmajera, veliki podstrek svima nama da mislimo o tome na dodatno odgovoran način, u ovom periodu u kome će se pripremati obilježavanje 75-godišnjice pobjede nad fašizmom”, rekao je Djukanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com