Varufakis: Okrenite leđa Sirizi

Početkom ove godine bio je, pored lidera stranke Aleksisa Ciprasa, najpopularniji član Sirize. Danas Grcima poručuje da okrenu leđa svima onima koji su glasali za postizanje dogovora sa međunarodnim kreditorima o novom paketu finansijske pomoći, uključujući i Sirizu.

Janis Varufakis

Janis Varufakis, bivši ministar finansija Grčke i bivši najbliži saradnik Aleksisa Ciprasa, nije želeo u intervjuu belgijskom listu L’Echo da otkrije za koga će glasati na vanrednim parlamentarnim izborima u Grčkoj 20. septembra, ali je iz njegove pređašnje izjave jasno za koga neće. Neće glasati ni za radikalno desničarsku Zlatnu zoru, koja se u poslednjim anketima nalazi na trećem mestu sa oko 6 odsto podrške, morao je da precizira Varufakis.

Ipak, Varufakis je nedavno, u intervjuu američkoj televiziji CNBC, rekao da i dalje Aleksisa Ciprasa smatra prijateljem, iako je njihov razlaz, tvrde mediji, bio sve sem prijateljski. Uostalom, Varufakis je dao ostavku na mestu Ciprasovog ministra finansija, a smatra se da je na taj potez bio prinuđen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com