Kameron i njegova porodica neće imati koristi od of-šor fondova

Britanski premijer Dejvid Kameron, njegova supruga i deca neće imati nikakve koristi od bilo kakvih of-šor fondova, rekao je glasnogovornik britanskog premijera čija se porodica i dalje spominje u slučaju utaje poreza.

Dejvid Kameron

Kameronov pokojni otac Ijan je među desetinama hiljada imena koja se spominju u dokumentima advokatske kancelarije Mosak Fonseka sa sedištem u Panami koji su izašli u javnost i iz kojih je vidljivo kako su najbogatiji i najmoćniji ljudi sveta sakrivali svoje bogatstvo i izbegavali plaćanje poreza.

Pošto je isprva slučaj ocenio kao privatnu stvar, Kameronov glasnogovornik je u utorak objavio saopštenje u kojem se ističe da se premijer i njegova porodica nisu imali koristi od of-šor fondova. Kameron je juče izjavio da ne poseduje nikakve of-šor fondove.

Ali činjenica da nije rekao hoće li ubuduće imati koristi od of-šor fondova samo je pojačala medijska nagađanja, što se našlo na naslovnicama mnogih listova.

„Premijer, gospođa Kameron i njihova deca neće ni ubuduće imati koristi od of-šor fondova“, saopštio je u sredu glasnogovornik britanskog premijera.

Kameron se predstavlja kao borac protiv utaja u poreznim oazama poput britanskih prekomorskih poseda Britanskih Devičanskih Ostrva i Kajmanskih Ostrva, ali je opoziciona laburistička stranka rekla da „Panama pejpersi“ pokazuje kako vlada nije rešila taj problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com