Vladimir Putin napušta samit G20?

Ruski predsednik Vladimir Putin sprema se da napusti samit G20, koji se održava u australijskom gradu Brizbejnu.

Kako javljaju ruski mediji, Putin je nezadovoljan i samim hladnim dočekom i činjenicom da je situacija u Ukrajini i pretnje novim sankcijama Rusiji postala glavna tema samita koji je trebalo da se bavi reformom svetskog finansijskog sistema.

Putina je na aerodromu u Brizbejnu dočekao zamenik ministra odbrane Australije, što su ruski mediji protumačili kao niži rang dočeka nego što je upriličen ostalim liderima 20 najrazvijenijih država na svetu koje je dočekao generalni gubernator Australije ili vrhovni državni tužilac.

Kako prenose ruski mediji premijer Kanade Stiv Harper je , rukujući se sa Putinom zatražio da ruska vojska napusti Ukrajinu, na šta je, prema rečima Putinovog portparola Dmitrija Peskova, ruski predsednik rekao da je to nemoguće pošto u Ukrajini ruske vojske i nema.

Australijski premijer Toni Abot zapretio je da će u vezi sa rušenjem malezijskog aviona nad Ukrajinom Putina „pribiti uza zid“.

Uvodjenjem novih finansijskih sankcija Rusiji već su na samitu zapretili predsednik EU Van Rompej i nemačka kancelarka Angela Merkel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com