Vrdoljak MOL-u: Očekivali smo da investirate, ne da korumpirate!

Okršaj Vlade Hrvatske i MOL-a, suvlasnika hrvatske naftne kompanije INA, postaje sve žešći. Tako je ministar privrede Hrvatske, Ivan Vrdoljak, izjavio kako je Hrvatska očekivala „od svog strateškog partnera MOL-a da ne korumpira u Hrvatskoj“.

„Očekivali smo da investira u Hrvatskoj, da razvija Inu. A mi iz meseca u mesec dobijamo od njih predlog zatvaranja rafinerija, odgađanje investiranja u rafinerije, pokrenute arbitražne postupke… I sada, na kraju, žele pokupaiti novac i otići verovatno iz Hrvatske s novcem koji je bio zadržan i koji je bio investicioni potencijal Ine“, izjavio je Vrdoljak, prenosi Jutarnji list.

Vrdoljak se u ovoj izjavi osvrnuo na zahtev MOL-a da INA u potpunosti isplati dividende iz zadržane dobiti, koja iznosi 260 miliona evra.

Podsetimo, mađarski MOL žarko želi da napusti Inu nakon serije neslaganja sa državom, partnerom u vlasništvu. Prethodnih meseci se spekulisalo da će Mađari svoj udeo od 49,1 odsto u Ini prodati Rusima, što je posebno uznemirilo Evropsku uniju i SAD, pa se kao mogući kupac „prijavio“ i američki milijarder Alan Geri Kleš.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com