Vreme je za odmor: Šta savetuju Nemcima

Firma „Lonely Planet“ napravila je spisak od deset turističkih destinacija na koje vredi potrošiti godišnji odmor.

lonelyplanetlogo

Kako tu listu prenosi list Velt, na prvom mestu je Peloponez (Grčka) koji sem autentičnim grčkim predelima obiluje istorijskim mestima počev od Mikene…

Na drugom mestu je Arhus u Danskoj koji se na to visoko mesto probio svojim brojnim muzejima, a 2017. godine će biti kulturna i gastronomska prestonica Evrope.

Na trećem mestu je večna Venecija. Zašto Venecija? Zar je na to pitanje još potreban odgovor.

Na čevrtom mestu je, prema ekspertima za putovanja, francuski Dordonj. Dvorci, srednjevekovni gradovi, šume oraha, dobra hrana… Pa, proverite.

Na petom mestu je Lavov u Ukrajini. Iako je politička situacija u toj zemlj napeta, ne mari, na zapadu Ukrajine čeka Lavov „grad festivala“ – više ih je od 100 godišnje tvrde stručnjaci „Loneliy Planet“.

Na šestom mestu je Vorvikšir u Engleskoj koga posebno prepručuje rodno mesto Viljema Šekspira, a ove godine je 400 godina od njegove smrti i ne treba ni sumnjati da će biti dostojno obeležena. A i glasine o tome da se u Engleskoj loše jede ne treba uzeti zdravo za gotovo, pab „The Cross“ ima jednu Mišlenovu zvezdicu, tvrdi „Lonely Planet“, a to je već nešto.

Na sedmom mestu je Ekstramadura (Španija). Turistički ekperti tvrde da je nepravda što je Ekstramadura „najnepoznatiji deo jedne od najpoznatijih zemalja Evrope“.

Na osmom mestu je istočna obala Tenerifa, a tamo je najlepša plaža El Medono.

Teksel u Holandiji je na devetom mestu. Nemci ga već poznaju, ali ostali Evropljani čine neoprostiv propust i to treba ispraviti misli „Lonely Planet“.

I najzad, na desetom mestu je nešto i nama poznato: Severna Dalmacija. Tu se posebno preporučuje poseta Utočištu za medvede u Kuterevu i, naravno, Zadar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com