15 od 16 nemačkih pokrajina dalo veća prava vakcinisanima

Sem grada-pokrajine Hamburga, u svih ostalih 15 nemačkih pokrajina već su stupili na snagu ili će od ponedeljka propisi koji izjednačavaju gradjane koji su pre najmanje 14 dana dobili drugu dozu vakcine protiv Covid-19, sa onima koji imaju najviše 24 sata star negativan test na Covid-19 i one sa pozitivnim PCR testom starim najmanje 28 dana, koji dokazuje da su preležali Covid-19.

U Severnoj Rajni Vestfaliji, u kojoj je premijer kandidat CDU/CSU za kancelara Armin Lašet, vakcinisani će od ponedeljka s potvrdom o vakcinaciji moći u prodavnicu, u Zoološki vrt, kod frizera, izvestio je ARD.

Nijedna pokrajina, medjutim, nije za vakcinisane ukinula zabranu izlaska noću, koja se prema saveznom propisu automatski uvodi kad je broj novozaraženih na sedmodnevnom nivou tri dana zaredom preko 100 na 100.000 stanovnika. A takav je slučaj trenutno u najvećem delu Nemačke.

Očekuje se da Bundestag i Bundesrat sledeće nedelje donesu savezni propis kojim se vakcinisanima ukidaju neka ograničenja ljudskih prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com