BiBiSi se izvinio zbog vesti o trovanju Romana Abramoviča

Ruska služba BiBiSija izvinila se zbog informacije da je predstavnik  ruskog biznismena Romana Abramoviča potvrdio da je on izmedju 3.i 4.marta, kao učesnik rusko – ukrajinskih pregovora u Kijevu, osetio simptome trovanja  podobne onim od hemijskog  oružja . I da se sada oseća normalno.

„Predstavnik Romana Abramoviča nije komentarisao situaciju s trovanjem. Molimo da se ranije objavljeni post smatra nekorektnim. Izvinjavamo se što smo dozvolili tu grešku“, objavljeno je na Telegram kanalu BiBiSija, a prenosi Komersant.

Informaciju da su Roman Abramovič i član ukrajinske delegacije Rustem Umerov izmedju 3.i 4.marta imali simptome trovanja preneo je i Wall Street Journal.

Umerov je tu informaciju odmah demantovao.

Komersant podseća da su pregovori delegacija Rusije i Ukrajine održani 28.februara, 3.i 7.marta u Belorusiji i da se otad održavaju video vezom.

Kremlj je potvrdio da je u početnoj fazi pregovora učestvovao i Abramovič.

Komersant takodje podseća da je, u medjuvremenu,  član ukrajinske delegacije Denis Kireev  ubijen. Mediji su izvestavali da je osumnjičen za izdaju.A Glavna uprava obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine je potvrdila da je bio njen saradnik.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com