Covid-19 : Da li je Kina neuka ili je SZO neodgovorna?

Zapadne ekonomije su u histeriji, uticaj kineske strategije nulte tolerancije na Covid-19 na svetsko tržište je veliki koliko i rat u Ukrajini.

Ovakvim se prilikama Zapad seti da Zapad nije ceo svet.

Uvodjenje strogih lockdown mera u Šangaju, gradu sa 27 miliona stanovnika, kap je koja je prelila globalnu času. Testiranje stanovnika Pekinga, koji prema procenama ima preko 20 miliona stanovnika, svaki drugi dan – razlog je za zapadno zaprepašćenje pride.

Planetarnom nezadovoljstvu pridružila se i Svetska zdravstvena organizacija pozivom Kini da od nulte tolerancije na Covid-19 odustane jer je, navodno, posledica nerazumevanja.

Iz Kine su na sve ove pritiske odgovorili odlučnim odbijanjem pozivajući se na neumoljive brojke : od izbijanja pandemije Covid-19 u SAD je od posledica te infekcije umrlo milion ljudi, u Kini 5000.

Pri tome Kina ima 1,4 milijarde stanovnika, SAD oko 330 miliona.

Iz Pekinga su Svetskoj zdravstvenoj organizaciji poručili da je neodgovorna i njenom komentaru kineske strategije nulte tolerancije na Covid-19 blokirali pristup društvenim mrežama.

Pri tome se na Zapadu vodi ozbiljna rasprava o posledicama Covid-19, čak i ako se preboli u najblažoj formi, kao i veliki spor oko razmera problema, koje izazivaju vakcine protiv Covid-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com