FIFA: Nema dopinga u ruskom fudbalu

Hajo Zepelt, nemački novinar specijalista za pitanja dopinga, još nije odlučio da li bi putovanje na Svetsko prvenstvo u fudbalu za njega bilo preveliki rizik, ali je izneo sumnju da su i neki od sadašnjih ruskih fudbalski reprezentativaca mogli koristiti doping za vreme Svetskog prvenstva 2014. godine.

On je za Dojče vele rekao da sada nema dokaza da su ruski fudbaleri koristili doping, te zato ne može da kaže prezimena fudbalera u koje sumnja.

„Ne komentarišemo imena jer je reč o javnim ozbiljnim podozrenjima a ne o dokazima“, rekao je Zepelt.

Šef Nemačkog fudbalskog saveza Rajnhart Grindel je, pozivajući se na Zepelta, pozvao FIFA-u da da zvanični odgovor na sumnje u moguće korišćenje dopinga medju fudbalerima ruske reprezentacije, najkasnije za vreme kongresa FIFA-e u Moskvi.

FIFA nije čekala kongres. Oglasila se danas: „Ni u jednom od doping uzoraka ruskih fudbalera, koje je analizirala FIFA, nema tragova manipulacije, a u urinu nisu pronadjene sumnjive količine soli”, saopštila je, prema ruskim medijima, FIFA i dodala da je reprezentacija Rusije medju onima koje su najčešće kontrolisane na doping pred Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine koje počinje 14. juna utakmicom izmedju reprezentacija Rusije i Saudijske Arabije, koja se igra u Moskvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com