Lekari: U krvi i urinu Navaljnog nije nadjen otrov ni tragovi otrova

Prema danas urađenim analizama, u krvi i urinu ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog nije pronađen otrov niti tragovi otrova, izjavio je zamenik direktora bolnice hitne pomoći u Omsku Anatolij Kalinjinčenko, a prenosi Komersant.

On je rekao da lekari imaju dijagnozu Navaljnog, ali da će je saopštiti njegovoj ženi i bratu.

Po Navaljnog je u Omsk poslat privatni avion iz Nemačke.

Ali su ruski lekari ocenili da zdravstveno stanje Navaljnog ne dozvoljava njegov transport. Zbog te odluke saradnici Navaljnog su protestovali i tražili „da im ga daju“.

Alekseju Navaljnom je pozlilo u četvrtak u avionu na liniji Tomsk – Moskva pa je avion, u kome je bio, prizemljen u Omsku gde je ruski opozicionar hospitalizovan.

On se nalazi u komi i na aparatu za veštačku ventilaciju pluća. Lekari su juče saopštili da se kod Navaljnog ne radi ni o srčanim udaru ni o koronavirusu.

Saradnici Navaljnog su ranije danas objavili da im je saobraćani policajac saopštio da je kod Navaljnog pronadjena supstanca opasna po život i da mu medicinsko osoblje prilazi samo sa zaštitnom opremom.

Navaljni je, prema tvrdnji njegovih saradnika i prema video snimku slučajnog saputnika, na aerodromu u Tomsku popio crni čaj iz plastične čaše. U avionu nije ništa ni jeo, ni pio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com